Vendéglátó egység eladó - V.kerület - Budapest

Vendéglátó egység eladó - V.kerület - Budapest

880 000 000 Ft

V.kerület

HSZ: 3005540 Budapest
Kategória eladó Típus vendéglátó egység Alapterület 1 223 m2 Szobák
Budapest szívében, az V. kerület egyik leghíresebb étterme, egy nagy szálloda páros tövében, és a csodálatos Erzsébet-híd lábánál található 1223 nm-es ingatlan eladó.

 

Az étterem több teremből tevődik össze. Legnagyobb része 840 nm-es, alkalmas rendezvények, esküvők lebonyolítására is, egyszerre akár 300 vendég fogadására is lehetséges.  A freskók minden részét végig díszítik, nem csak az étteremnek, hanem a közlekedők oldalán is a múlt emlékei díszelegnek.

 

Az utca felől hatalmas kirakatüvegek találhatóak.  Ez a nagy rész társalgásra alkalmas, itt található a ruhatár is. Az ablakokat nyithatóvá lehet cserélni, és mivel érvényes engedély van kinti terasz kialakítására, így a belső és külső tér egybenyitásával tökéletes hangulatot teremt a vendégek részére. Az épület egyik sarkánál szintén nagy kirakatüvegekkel egy külön is megvásárolható utcai bejáratos részt találunk hozzá tartozó pincével. Van még egy kisebb utcai földszintes utcai bejáratos rész pincével, ez kialakítás alatt, de szintén külön is megvásárolható.  

 

Az éttermi részek felé széles, kényelmes lépcsősor vezet, nagyobb pihenők beiktatásával. Az asztalok egymástól kovácsoltvas díszítéssel és széles blokkokkal vannak elválasztva, a falakon pedig Mátyás Király életét ábrázoló freskók és színes, ólomüveg ablakok díszelegnek. A következő nagyobb teremben is minden a múltat idézi. A mennyezeten is ólomüveg díszítés, és a kedvelt halfajtáink képei sorakoznak.

 

Az étterem konyhájának jó állapotú és üzemképes a berendezése, bár felújítást igényel. A dolgozóknak külön öltözőrész, a külön folyosón pedig irodai részt találunk. A legalsó szinten a gépészet lett elhelyezve. A hűtő-fűtő rendszer az egyenletes hőmérsékletet és a tiszta levegőt biztosítja jól elrejtve, hogy az időutazás alatt ne zavarja a kellemes időtöltést.

 

Az 1904-ben megnyílt étterem méltán vált híressé. Az I. és II. világháború alatt is működött, és bár az akkori berendezés elpusztult, később Mátyás király életét idéző reneszánsz és ómagyar stílusú freskók kerültek a falakra, meghatározva az étterem hangulatát. A tradicionális magyar konyha mellett a gasztronómia világa új lendületet vett, az ide érkező vendégeket folklór zenével szórakoztatták. Híres, ismert személyiségek voltak az étterem vendégei, 1945 előtt az angol trónörökös is megfordult itt, de Richard Nixon, Móricz Zsigmond, Szent-Györgyi Albert is látogatását tette a híres étterembe.

 

 A városközpontban elfoglalt fekvése miatt az egyik leglátogatottabb étterme a turisták számára. Egyes berendezési tárgyaira örökségvédelmi védettség van érvényben, de a környezet, az elhelyezkedés miatt hosszú távra is biztos befektetés!

 

Az ingatlan céges eladási ára: 880 000 000 Ft

 

Mivel az elosztás lehetővé teszi, akár külön is megvásárolhatóak.

 

Az étterem része 710 000 000 Ft,

 A kisebbik 273 nm-es 140 nm-es endégtérrel rendelkező rész: 170 000 000 Ft

 

Hosszútávra is bérbeadó!

 

Érd: Érmelléki Zsóka

Tel: 06 30 815 2508

Ingatlan adatai

Irányár:880 000 000 Ft
Kategória:eladó
Típus:vendéglátó egység
Megye:Budapest
Helység:V.kerület
Irányítószám:1056
Alapterület:1 223 m2
Fűtés:elektromos
Ingatlan állapota:építés alatt
Felszereltség:bútorozott
Parkolás:utcán, fizetős
Közművek:ipari áram, víz, vízóra, csatorna, gáz
Jellemzők:lift
Építés éve:1904
Állapot kívül:átlagos
Szerkezet:tégla
Telek terület:1 033 m2
Helyiségek Garázs, műhely, melléképület
Régió megtekintése térképen

Az ingatlan hirdetője

Érmelléki Zsóka
CITY CARTEL BUDAPEST ÉS AGGLOMERÁCIÓ


Az ingatlannal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a hirdető magánszemélyhez, illetve az ingatlant közvetítő irodához a fentebb található elérhetőségek valamelyikén vagy az email űrlap kitöltésével.

Üzenet küldéseKérdése van? Válaszolunk!

Hasonló hirdetések

1 486 750 000 Ft

Eladó vendéglátó egység

V.kerület

508 m2 0
547 750 000 Ft

Eladó vendéglátó egység

V.kerület

125 m2 0
1 173 750 000 Ft

Eladó vendéglátó egység

V.kerület

660 m2 0
További hasonló hirdetések