Fejlesztési terület eladó - Siófok - Somogy megye

Fejlesztési terület eladó - Siófok - Somogy megye

1 190 000 000 Ft

Régi ár: 980 000 000 Ft

Siófok

HSZ: 2720260 Somogy megye
Kategória eladó Típus fejlesztési terület Alapterület 642 m2 Szobák
Befektetők figyelem! Ilyen nincs még egy! Elegancia, stílus, ami magával ragad!
Eladó Siófok legszebb, mozgalmas, mégis nyugalmat árasztó, történelmi villák szegélyezte utcában egy 2225 nm-es, parkosított, részben fenyőfás telken álló mintegy 642 nm (alagsor 93 nm, földszint 280 nm, emelet: 269 nm) hasznos alapterületű felújított, romantikus stílusú villaépület.
Az épület részben alápincézett, alagsor, földszint, emelet beépítésű.
Története: A siófoki villát 1897-ben Braun Dávid építette, az épületet a századfordulón Dr. Fekete Vilmos temesvári ügyvéd vásárolta meg. A villa neve már árulkodik arról, hogy a siófoki szállásnak köze van az egyik legnagyobb romantikus írónk, Jókai Mór életéhez. Jókai 1903-ban, ebben a hangulatos balatoni villában töltötte életének legutolsó nyarát, a tulajdonos vendégeként.Jókai Mór gyakran megfordult a Balaton melletti Siófokon, és a Siófokról Füredre történt hajóútján szerzett élményit használta fel az Aranyember című regényéhez.A hotel a második világháború végéig a nyaralni vágyók siófoki szállásaként funkcionált, majd 1947-ben államosították. A szocializmus évei alatt a házban működött rendőrség, zeneiskola, Pannónia központ. 1995-ben a villa újból magánkézbe került.
A Villa hotel szobái és közösségi terei az arte povera stílusjegyeit, valamint a modern formavilágot ötvözve tökéletes harmóniát és finom eleganciát sugároznak. A szállás épületében 3 standard, 2 superior, 2 delux sarokkádas, 4 családi  szoba és egy 75 nm-es lakosztály került kialakításra.
Az épület fűthető, amit – illetve a használati meleg vizet – központi gázkazán biztosít. 2015-ben az épület teljes felújítására került sor.
A szobák alapfelszereltséghez hozzátartozik az LCD TV, telefon, minibár, bőröndtartó, higiéniai és kozmetikai ápoló készlet, hajszárító.A villában nem dohányzó szállodai szobák kerültek kialakításra, de a dohányzást kedvelőkről sem feledkeztek meg, akik a teraszokon hódolhatnak szenvedélyüknek.A fürdőszoba kialakításánál figyelembe vették a különféle igényeket, káddal és/vagy zuhanyzóval felszereltek. Két superior szobában sarokkád került kialakításra a romantikát kedvelők számára.A szállás szobái külön kérésre előzetes egyeztetés alapján pótágyazhatóak (gyermekágy és babaágy).
Természeti adottságokból eredően a telek utcától távolabb eső része lejtős kialakítású és magas fenyőfákkal borított. Az épület földszintje, valamint a kert Balaton felé eső hátsó személy kijárata között így kialakult szintkülönbséget lépcső és térkő-burkolatú járda hidalja át. A kert parkosított, illetve az épület főbejárata közelében kialakított tűzrakó hely és közösségi tér térkővel burkolt. A kert az utca felől egy személykapun és egy gépkocsi bejárón keresztül közelíthető meg.
Gépjárművek parkolása a telken belül is lehetséges a murvával borított felületeken. A közlekedő felületeket világítás szegélyezi.
Az ingatlan megközelíthetősége kiváló mind személygépkocsival, vagy busszal autópályán, mind vonattal. Budapest 10, Kaposvár 80, míg Nagykanizsa mintegy 1200 km-re van.  
A Szántódi rév közelsége miatt a Balaton északi partja is könnyen elérhető.
Az ingatlan infrastrukturális ellátottsága központi elhelyezkedése miatt kiváló. Bevásárlási lehetőségek, éttermek, közintézmények, orvosi rendelő, oktatási intézmény 3-5 perces sétával elérhető.
A közelben lévő siófoki kikötő vitorlások és csónakok tárolására is alkalmas, a személyhajók pedig vízi kirándulásra is lehetőséget adnak.
Részletekkel valamint a megtekintéssel kapcsolatban keressen bizalommal.
Üdvözlettel / Best regards:
Kovács Zsolt
+36 (20) 218 4274

Ingatlan adatai

Irányár:1 190 000 000 Ft
Kategória:eladó
Típus:fejlesztési terület
Megye:Somogy megye
Helység:Siófok
Irányítószám:8600
Alapterület:642 m2
Építés éve:0000
Helyiségek Garázs, műhely, melléképület
Régió megtekintése térképen

Az ingatlan hirdetője

Kovács Zsolt
Lakás&Kulcs Kft


Az ingatlannal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a hirdető magánszemélyhez, illetve az ingatlant közvetítő irodához a fentebb található elérhetőségek valamelyikén vagy az email űrlap kitöltésével.

Üzenet küldéseKérdése van? Válaszolunk!

Hasonló hirdetések