adatlap nyomtatása 

Az ingatlanhirdetés már lejárt.

Veszprém megye, Taliándörögd 
 

Hivatkozási szám: 2299317
Adatlap: https://ipari.net/iparinet/ingatlan/2299317
Ingatlan adatai
Irányár: 98 000 000 Ft
Az ingatlan négyzetméterára: 200 000 Ft
Típus: ipari ingatlan
Kategória: eladó
Alapterület: 490 m2
Fűtés: -
Állapota: -
Szobák száma:
Építés éve: -
Szintek száma: -
Telekterület: -
Kert mérete: -
Erkély mérete: -
Felszereltség: -
Parkolás: -
Kilátás: -
Egyéb extrák: -
Részletes leírás
Taliándörögdön, Kapolcs szomszédságában, a Balaton-felvidéken, csendes, rendezett faluban, 5267 m2-es területen, mûemlékké nyilvánított kúria eladó. Tulajdoni lapján: kivett lakóház, udvar besorolású. A mûemlékké nyilvánított épületeket a 18. század közepén, második felében emelhették a helyiségeket fedõ teknõboltozatok és cseh süveg-boltozatok együttes alkalmazása alapján. A homlokzat az idõk során több átalakításon esett át, de patinás jellegét megõrizte. Az épületek állaga jó, de vannak felújítandó részei.
Az ingatlan évek óta bejáratott vendégházként üzemel, helyiségei tágasak a mai kor igényeinek megfelelõ színvonalúak.

Az 5267 m2-es bekerített, összközmûves, dísznövényekkel, õsfákkal, gyümölcsössel, veteményessel beültetett területen, összesen 340 m2-es hasznos alapterületû fõépület és 150 m2-es melléképület található (80-90 cm-es falaknak köszönhetõen a bruttó földszinti alapterület: 740 m2). A telken ásott kút is van. A fõépület alatt található egy 62 m2-es dongaboltozatos, hangulatos, borospince.

A fõépületben 7 szoba, 3 fürdõszoba, 2 konyha és egy beépített veranda található (nettó 240 m2). Fûtése fatüzelésû kályhával és gáz- cirkó fûtéssel megoldott. Itt helyett kapott 100 m2-en egy füstfogógerendás, szabad kéményes konyha, egy nyitott pajta, egy zárt mûhely-helyiség, valamint egy tároló.

A cseh süveg boltozatú istállóból alakítottak ki nettó 150 m2-es vendég épületet, ahol 5 db külön nyíló vendégszoba fürdõszobával, valamint egy nagy közösségi tér (vendég szoba) került kialakításra. Az épület mellett található még egy 20 m2-es faszerkezetû vizesblokk rész (3 db zuhanyzó, 3 db WC, kézmosókkal).

Az ingatlan kiválóan alkalmas lakhatásra és idegenforgalmi hasznosításra, turizmus, vendégház, panzió, étterem, rendezvények, esküvõk teljes körû lebonyolítására is egyaránt. Mûemlék jellegébõl adódóan folyamatos pályázati lehetõségek állnak rendelkezésre.

Az ingatlan Tulajdonosa magánszemély, az ingatlan eladási ára ÁFA mentes. N3992

Keresünk és kínálunk eladó és bérbeadó ingatlanokat, albérleteket.
Ügyeleti telefonszámunk: +36-70-3-800-323.
A Nívó Ingatlanforgalmi Szakértõi Iroda teljes eladó és bérbeadó ingatlan és albérlet kínálatát megtekintheti a www.nivoingatlan.hu oldalunkon. Nívó ingatlan: N3992
Képek